Huiswerkklas

 

Op zoek naar jouw beste leermethode

 

In de huiswerkklas werken de leerlingen aan hun eigen huiswerkopdrachten. Rust en structuur is belangrijk, maar ook een persoonlijke benadering. De leerling moet zich op zijn gemak voelen en zich kunnen concentreren op zijn werk.

Als docent heb ik een sterk positieve en motiverende aanpak. Ik probeer problemen en knelpunten te relativeren met kritische vragen en humor om daarna uw kind te leren denken in oplossingen en mogelijkheden. Hij of zij kan gerichter aan zijn doelen werken en betere resultaten boeken.

 

Dit is hoe het werkt:

  1. U meldt uw kind aan voor de huiswerkklas.
     
  2. Binnen drie dagen maken we een afspraak voor een intake. In de intake bepalen we wat uw kind nodig heeft: dagen van begeleiding en aandachtspunten in begeleiding. We maken concrete afspraken over start en manier van werken.
     
  3. De leerling kan direct uit school aanschuiven. We nemen een moment voor ontspanning. De leerling kan eventueel iets eten of drinken. Over het algemeen komen leerlingen direct uit school naar de huiswerkklas. We nemen samen de planning door en maken een plan voor die dag of week.
     
  4. De leerling gaat aan de slag en wordt daarbij geholpen met overhoringen, uitleg, structurering en motivering.

5. Hij/Zij gaat de deur pas uit als de taak voor die dag klaar is. Dat kan soms na een uur zijn, de andere dag na twee uur. Meestal ligt de werktijd (en concentratie) ergens daartussen. Wanneer een kind niet aanwezig is, neem ik direct contact op met ouders.

6. Ik evalueer de resultaten en voortgang met leerling en ouders.

 

 

Maak een afspraak

Meld uw zoon of dochter
aan om een afspraak te
maken voor een consult >